Dagelijkse kost [Huishoudelijk Lekker alledag]
Van donderdag 8 februari 2024 t.e.m. donderdag 27 juni 2024
Heeft plaats op:
Donderdag van 18:00:00 tot 21:40:00
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 019 - gelijkvloers
CVO Groeipunt in Sint-AmandsbergEdgard Tinelstraat 92
9040 Sint-Amandsberg (gent
Info
Lesinhoud
Je bereidt lekkere gezonde dagmenu’s die voldoende variatie en kleur geven aan je dagelijkse voeding. De technieken van het start to cook (basiskoken) worden verder uitgediept.
- de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
- de voedingsdriehoek gebruiken
- een eenvoudig menu opstellen
- verse kruiden gebruiken
- vis reinigen en panklaar maken
- bouillon trekken
- basis kooktechnieken onder begeleiding uitvoeren: nog aanvullen
- organiseren en werkvolgorde recept volgen
- milieu en hygiëneregels in acht nemen
Traject
Deelcertificaat Lekker voor alle dag: Dagelijkse kost
Certificaat koken:
- Basis koken
- Trendy koken
- Gastvrij koken
- Lekker voor alle dag
- Aangepast koken
- Bakken
Voorkennis
Nieuwe starters volgen de opleiding Start to cook
Evaluatie
Je krijgt gedurende de praktijklessen feedback over je handelingen. Er is een systeem van permanente evaluatie.
Extra
Meebrengen naar de les:
- keukenschort
- 2 keukenhanddoeken
- 2 pannenlappen of ovenwanten
- een vaatdoek
- een aardappelmesje met jouw naam op
- potjes om overschot van eten mee te nemen
- insteekmapjes om de receptuur proper te houden tijdens het koken
- schrijfgerief
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
Voorschot ingrediënten | 1 | 60 euro | 60 euro | |
Cursusgeld | 1 | 5 euro | 5 euro |
Indien de maximumfactuur (maximum bedrag inschrijvingsgeld = € 300) van toepassing is, wordt dit verrekend in de volgende stap.
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.