Van donderdag 8 februari 2024 t.e.m. donderdag 27 juni 2024

Heeft plaats op:

Donderdag van 09:00:00 tot 12:40:00

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Keuken 019 - gelijkvloers

CVO Groeipunt in Sint-Amandsberg
Edgard Tinelstraat 92
9040 Sint-Amandsberg (gent

Info

Lesinhoud

Je bereidt lekkere gezonde dagmenu’s die voldoende variatie en kleur geven aan je dagelijkse voeding. De technieken van het start to cook (basiskoken) worden verder uitgediept.

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • de voedingsdriehoek gebruiken
  • een eenvoudig menu opstellen
  • verse kruiden gebruiken
  • vis reinigen en panklaar maken
  • bouillon trekken
  • basis kooktechnieken onder begeleiding uitvoeren: nog aanvullen
  • organiseren en werkvolgorde recept volgen
  • milieu en hygiëneregels in acht nemen

Deelcertificaat Lekker voor alle dag: Dagelijkse kost

Certificaat koken:

  • Basis koken
  • Trendy koken
  • Gastvrij koken
  • Lekker voor alle dag
  • Aangepast koken
  • Bakken

Nieuwe starters volgen de opleiding Start to cook

Je krijgt gedurende de praktijklessen feedback over je handelingen. Er is een systeem van permanente evaluatie.

Meebrengen naar de les:

  • keukenschort
  • 2 keukenhanddoeken
  • 2 pannenlappen of ovenwanten
  • een vaatdoek
  • een aardappelmesje met jouw naam op
  • potjes om overschot van eten mee te nemen
  • insteekmapjes om de receptuur proper te houden tijdens het koken
  • schrijfgerief

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Voorschot ingrediënten 1 60 euro 60 euro
Cursusgeld 1 5 euro 5 euro
Totaal: 185 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.