Bistronagerechten
Van woensdag 31 januari 2024 t.e.m. woensdag 19 juni 2024
Heeft plaats op:
Woensdag van 18:30:00 tot 22:10:00
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping
CVO Groeipunt in KoevlietKoevliet 2
9240 Zele
Info
Lesinhoud
Je verwerft een grondige kennis van de grondstoffen zoals suikers, eieren, rijsmiddelen, chocolade, bindmiddelen, room, smaakmakers, en je leert vooral ook mooie decoratie- en dresseertechnieken toepassen!
Een greep uit de nagerechten die je leert bereiden:
- Truffels
- Dame blanche
- Parfait / limoen / aardbeiencoulis / speculaascrumble / vers fruit
- Pannenkoeken / vanille ijs / ganache / slagroom
- Sabayon
- Cake / chocolade / appel
- Tiramisu / passievruchten / frambozen
- Dessertkoekjes
- Chocolade mousse
- Frangipanetaart
- Soezen / éclairs / crème patissière
Traject
Keukenmedewerker
- eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
- eenvoudige visgerechten 40lt
- eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- eenvoudige nagerechten
Hulpkok
- bistrogerechten met vlees en gevogelte
- bistrogerechten met vis
- bistrogerechten met groenten en kruiden
- bistronagerechten
- initiatie ontvangst en bediening van gasten
Kok
- restaurant à la carte
- restaurant à la carte en keukenorganisatie
- restaurant à la carte en keukenbeheer
Voorkennis
certificaat van keukenmedewerker
Evaluatie
Gespreide evaluatie en feedback
Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Doelgroep
In deze module leer je bistronagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief de voorraden beheren.
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
ingrediënten - Bistronagerechten | 1 | 145 euro | 145 euro | |
Cursusgeld | 1 | 7 euro | 7 euro | |
Kokskledij extra (vrijblijvend) | 1 | 0 euro | 0 euro |
Indien de maximumfactuur (maximum bedrag inschrijvingsgeld = € 300) van toepassing is, wordt dit verrekend in de volgende stap.
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.