Java 1

Van donderdag 8 februari 2024 t.e.m. donderdag 20 juni 2024

Heeft plaats op:

Donderdag van 18:10:00 tot 21:15:00

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 euro

Lokaal: GMRCG.4.019

CVO Groeipunt in Henleykaai
Henleykaai 83
9000 Gent

Info

Lesinhoud

Deze cursus volgt het klassieke patroon om te leren programmeren. Eerst komen variabelen en constanten aan bod. Dit wordt gevolgd door het werken met voorwaarden en de controlestructuren. Daarna is er tijd voor het schrijven van methoden en tenslotte worden de arrays belicht. We eindigen met een korte introductie in OO-programmeren, onder de vorm van het schrijven van eenvoudige klassen en het werken met objecten.

Als IDE wordt er gebruik gemaakt van NetBeans (wat gratis te downloaden en te installeren is), maar er is ook mogelijkheid om in PyCharm of Visual Studio Code te programmeren op de eigen laptop.


Na het succesvol beƫindigen van de module Java 1 kan je de vervolgcursus Java 2 volgen.

Deze opleiding vormt een onderdeel van de diplomagerichte opleiding ICT programmeren.

De opleiding ICT programmeren bestaat uit verschillende modules die in een bepaalde volgorde moeten worden gevolgd. Dit betekent dat je eerst moet slagen voor bepaalde modules alvorens je in de vervolgmodule kunt inschrijven.

Om te starten met de module Java 1 of Start to program moet je eerst slagen voor de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten. Je kan de competenties uit de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten ook aantonen door het afleggen van 2 toelatingsproefjes.

Je hebt een basiskennis Nederlands.

Gespreide evaluatie

De cursus Java 1 is bestemd voor wie aan de hand van vele oefeningen de elementaire taalconstructies van Java en de elementaire object georiƫnteerde (OO) concepten onder de knie wil krijgen. Er worden uitsluitend console applicaties gemaakt, waardoor de aandacht niet afgeleid wordt van de essentie van het programmeren en die bovendien editor onafhankelijk zijn.

De cursus omvat 60 lestijden waarvan 23% in afstandsonderwijs worden voorzien.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld 1 1 euro 1 euro
Totaal: 91 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.