Van woensdag 6 september 2023 t.e.m. woensdag 24 januari 2024
Lesuren nog niet gekend.
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 020 - gelijkvloers
CVO Groeipunt in Sint-AmandsbergEdgard Tinelstraat 92
9040 Sint-Amandsberg (gent
Info
Lesinhoud
Verras en verwen jezelf en je gasten met gebak uit eigen bakkerij!
Je bereidt zoete en ook hartige taarten, cakes en koekjes, quiches, pizza’s en allerhande ovenvers brood.
Doelstellingen:
• de herkomst, gebruik en bewaring van de te verwerken grondstoffen kennen
• de hoeveelheden afmeten en afwegen
• de juiste volgorde van bereidingen toepassen
• basis baktechnieken onder begeleiding kunnen uitvoeren
• hartige gerechten, mousses, diverse degen, eenvoudig gebak, brood bereiden, vullingen bereiden,
gebak afwerken
• organiseren
• de hygiëneregels in acht nemen
Traject
Deelcertificaat Bakken
Certificaat koken:
*Basis koken
*Trendy koken
*Gastvrij koken
*Lekker voor alle dag
*Aangepast koken
*Bakken
Voorkennis
Nieuwe starters volgen de opleiding Start to cook
Evaluatie
Je krijgt gedurende de praktijklessen feedback over je handelingen. Er is een systeem van permanente evaluatie.
Extra
Meebrengen de eerste les:
- 2 keukenhanddoeken
- vaatdoek
- 2 pannenlappen of ovenwanten
- keukenschort
- een aardappelmesje met jouw naam op
- insteekmapjes om uw receptuur proper te houden tijdens het koken
- een voorraaddoos om uw koekjes, taarten of brood mee te nemen naar huis
- schrijfgerief
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
Voorschot ingrediënten | 1 | 60 euro | 60 euro | |
Cursusgeld | 1 | 5 euro | 5 euro |
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.