Bistrogerechten met groenten en kruiden
Van woensdag 6 september 2023 t.e.m. woensdag 24 januari 2024
Lesuren nog niet gekend.
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 104 - 1e verdieping
CVO Groeipunt in KoevlietKoevliet 2
9240 Zele
Info
Lesinhoud
Bij de bistrogerechten met groenten en kruiden gaan we meer de gezonde kant op binnen het de opleiding hulpkok. Je verwerft inzicht in het verwerken van verse kruiden en groenten in de bereidingen. Je leert allerlei groenten kennen alsook de “vergeten” groenten.
Een greep uit de bistrogerechten met groenten en kruiden die je leert bereiden:
- Quinoasalade met gegrilde groenten/granaatappel/feta
- Rode biet/carpaccio/pesto/cashew/Berloumi
- Ovengebakken loempia/Thaîse salade
- Vegetarische tajine/abrikoos crumble/ras el hanout
- Pesto groene asperges/flat bread
- Tuingroen/krielaardappel/salsa daslook/ hennep
Traject
Keukenmedewerker
- eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
- eenvoudige visgerechten 40lt
- eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- eenvoudige nagerechten
Hulpkok
- bistrogerechten met vlees en gevogelte
- bistrogerechten met vis
- bistrogerechten met groenten en kruiden
- bistronagerechten
- initiatie ontvangst en bediening van gasten
Kok
- restaurant à la carte
- restaurant à la carte en keukenorganisatie
- restaurant à la carte en keukenbeheer
Voorkennis
certificaat van keukenmedewerker
Evaluatie
Gespreide evaluatie en feedback
Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
Je kookt éénmalig voor genodigden
De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Doelgroep
Na het volgen van de opleiding keukenmedewerker bij CVO Groeipunt heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te volgen.
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
Cursusgeld | 1 | 7 euro | 7 euro | |
ingrediënten - Bistrogerechten met groenten en kruiden | 1 | 135 euro | 135 euro | |
Kokskledij extra (vrijblijvend) | 1 | 0 euro | 0 euro | |
Genodigden hulpkok (vrijblijvend) | 1 | 25 euro | 25 euro |
Indien de maximumfactuur (maximum bedrag inschrijvingsgeld = € 300) van toepassing is, wordt dit verrekend in de volgende stap.
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.