Bistrogerechten vlees en gevogelte

Van dinsdag 5 september 2023 t.e.m. dinsdag 23 januari 2024

Lesuren nog niet gekend.

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Keuken 101 - 1e verdieping

CVO Groeipunt in Koevliet
Koevliet 2
9240 Zele

Info

Lesinhoud

Na het volgen van de module bistrogerechten met vlees en gevogelte heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te bereiden op basis van vlees of gevogelte met hun bijpassende garnituren. Ook leer je hier een lekkere vleessaus maken. In deze module bereid je met behulp van je medecursisten telkens 2 gerechten. De juiste cuisson van het vlees bepalen wordt een evidentie op het einde van de module.

Dit zijn afwisselend koude of warme voorgerechten, soepen en hoofdgerechten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne

In deze module kook je éénmalig voor je vrienden, familie of genodigden.

Een greep uit de gerechten die je leert bereiden:

- Gehaktballetjes met Hollandse saus

- Aspergesalade met pancetta en kaaskrokantje

- Thaise rundvleessalade

- Parelhoen met madeira

- Biefstuk met pepersaus, gemengde sla en frietjes

Keukenmedewerker

  • eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
  • eenvoudige visgerechten 40lt
  • eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Kok

  • restaurant à la carte
  • restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • restaurant à la carte en keukenbeheer

certificaat van keukenmedewerker

Gespreide evaluatie en feedback

Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.

De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Na het volgen van de module bistrogerechten met vlees en gevogelte bij CVO Groeipunt heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te bereiden op basis van vlees of gevogelte met hun bijpassende garnituren.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld 1 7 euro 7 euro
ingrediënten - Bistrogerechten vlees en gevogelte 1 165 euro 165 euro
Kokskledij extra (vrijblijvend) 1 0 euro 0 euro
Genodigden hulpkok (vrijblijvend) 1 25 euro 25 euro
Totaal: 317 euro
Indien de maximumfactuur (maximum bedrag inschrijvingsgeld = € 300) van toepassing is, wordt dit verrekend in de volgende stap.
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.