Databankbeheer [ICTProgrammeren]

Van dinsdag 21 maart 2023 t.e.m. dinsdag 13 juni 2023

Lesuren nog niet gekend.

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 euro

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 60

Lokaal: Afstandsonderwijs

CVO Groeipunt in Ninove
Centrumlaan 160
9400 Ninove

Info

Lesinhoud

Wil je een eigen databank aanmaken om je gegevens te beheren?

In de startmodule data-analyse + SQL Server leer je hoe je gegevens kunt analyseren en gestructureerd bewaren en beheren in een databank.

· Je leert dat er verschillende databankarchitecturen bestaan om gegevens te beheren.

· Je maakt kennis met gegevensanalyse.

· Je leert de gegevensstromen van een systeem vast te leggen in een DFD-diagram.

· Je leert om een datamodel op te stellen met behulp van ERD-diagrammen en normalisatie.

· Je concretiseert het datamodel in een SQL Server Databank.

· Je leert hoe je een databank bouwt en bevraagt met SQL.

Na het volgen van de startmodule data-analyse + SQL Server kan je een databank aanmaken die je kan gebruiken in een programmeeromgeving.


Het programmeren@home traject verloopt volledig in afstandsonderwijs: er zijn geen lessen op campus, maar je volgt wel online de lessen. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving hiervoor en je wordt begeleid door jouw vakleerkracht tijdens online klasmomenten en individuele feedbacksessies.

Deze modules van de opleidingen programmeren behoren tot het studiegebied ICT-programmeren. Wanneer je het volledige traject afwerkt, behaal je het eindcertificaat. Per module behaal je een deelcertificaat. Bekijk het volledige traject: groeipunt_traject_836.pdf


Het programmeren@home traject verloopt volledig in afstandsonderwijs: er zijn geen lessen op campus, maar je volgt wel online de lessen. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving hiervoor en je wordt begeleid door jouw vakleerkracht tijdens online klasmomenten en individuele feedbacksessies.

Om te starten met programmeren heb je geen voorkennis programmeren nodig.


Het is wel noodzakelijk dat je reeds de basisvaardigheden uit de opleiding Start to ICT beheerst (= modules Aan de slag met ICT + E-communicatie, internet en online diensten). Je behaalde het deelcertificaat van deze modules of je maakt de instapproef om deze kennis te bewijzen.

Hiermee kan je aantonen dat je reeds voldoende computerkennis hebt om deze vervolgmodule met succes te volgen.


Heb je alle programmeerkennis of -ervaring dan kan je aansluiten bij de vervolgmodules. In dat geval moet je wel aantonen dat je de kennis over de voorafgaande modules beheerst (dmv instapproef of dmv eerder behaalde deelcertificaten)

De evaluaties worden gespreid doorheen de duur van de cursus en bestaan uit het volbrengen van een aantal authentieke taken.

De startmodule data-analyse + SQL Server richt zich naar de startende programmeur en vereist geen voorkennis van de cursist.

Om aan deze module te kunnen beginnen moet de cursist de basiscompetenties verworven hebben, eventueel door praktische ervaring, van de modules Aan de slag met ICT en E‑communicatie, internet en online diensten.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
cursusgeld 1 5 euro 5 euro
Totaal: 95 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.