Computertechnieken 1 [IT-assistent]

Van woensdag 9 november 2022 t.e.m. woensdag 18 januari 2023

Heeft plaats op:

Woensdag van 08:40:00 tot 12:10:00

Donderdag van 13:30:00 tot 17:00:00

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 euro

Lokaal: B.0.07

CVO Groeipunt in Henleykaai
Henleykaai 83
9000 Gent

Info

Lesinhoud

Na het volgen van de cursus beschik je over de kennis en vaardigheden om een Windows computer uit te breiden en randapparaten – zoals meerdere schermen, tekentablet, allerhande kaarten, surround sound, scanners, printers, opslagsystemen, netwerkvoorzieningen, – te installeren en te configureren zodat er na het aansluiten op een adequate manier kan worden mee gewerkt.

Eenvoudige hardware problemen zoals een defecte harde schijf vervangen in een computer of laptop komen aan bod.

Eenvoudige softwareproblemen oplossen zoals drivers back-uppen, het systeem herstellen, partities aanpassen en andere geavanceerde schijfbewerkingen behoren ook tot de praktijk.


Deze opleiding vormt ook een onderdeel van de diplomagerichte opleiding IT assistent. Heb je alle modules uit deze opleiding gevolgd, behaal je het certificaat ICT besturingssystemen en netwerken.

Het dagtraject IT assistent kan je afwerken op 1 schooljaar.

Voor het avondtraject IT assistent moet je 1,5 schooljaren rekenen. Je kan het best starten in een eerste semester met de modules Windows bestandsbeheer, Windows installatie en configuratie en Computertechnieken 1. Vervolgens volg je in de tweede jaarhelft Computertechnieken 2 en Netwerken 1. Om te eindigen in de laatste jaarhelft met Netwerken 2 en ICT veiligheid.

Wil je graag ook een diploma secundair onderwijs behalen?

Combineer deze opleiding met de modules van Aanvullende Algemene Vorming en behaal het diploma secundair onderwijs ICT Besturingssystemen en Netwerken.

De opleiding IT-assistent bestaat uit verschillende modules die in een bepaalde volgorde moeten worden gevolgd. Dit betekent dat je eerst moet slagen voor bepaalde modules alvorens je in de vervolgmodule kunt inschrijven.

Om te starten met de module Computertechnieken 1 of Eenvoudige hard- en softwareproblemen moet je eerst slagen voor de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten. Je kan de competenties uit de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten ook aantonen door het afleggen van 2 toelatingsproefjes.

Je volgt de module Computertechnieken 1 het best na de module Installatie en configuratie, of samen met de module Installatie en configuratie.

Je hebt een basiskennis Nederlands.

Eindevaluatie

De cursus Computertechniek 1 of Eenvoudige hard- en softwareproblemen is bestemd voor wie reeds vertrouwd is met het bouwen en configureren van een standaard Windows PC of laptop, maar extra kennis en vaardigheden wil opdoen om soft- en hardwareproblemen op te lossen. Dit is een logisch vervolg op de cursus Windows installatie en configuratie.

In deze module zijn er een aantal afstandslessen.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld 1 2 euro 2 euro
Totaal: 92 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.