Handtassen 1

Van zaterdag 11 september 2021 t.e.m. zaterdag 25 juni 2022

Heeft plaats op:

Zaterdag van 08:30:00 tot 16:20:00

Aantal lesuren: 160

Prijs lesuren: 240 euro

Lokaal: Atelier Handtassen gelijkvloers

CVO Groeipunt in Lokeren
Durmelaan 34
9160 Lokeren

Info

Lesinhoud

CVO Groeipunt in Lokeren is de bakermat van de opleiding Marokijnbewerker! Ben je creatief, ben je handig en verzot op lederen handtassen, accessoires en riemen, dan is de opleiding handtassen en accessoires echt iets voor jou! Je leert alle basisvaardigheden zoals splitten, schalmen, lijmen, kleuren en stikken in de cursus Handtassen 1. Je past je nieuwe vaardigheden meteen toe en maakt in het eerste jaar al drie handtassen!

Voor deze opleiding is er een wachtlijst. Wil je ook een plaatsje in de opleiding Marokijnbewerker bemachtigen? Schrijf je dan snel in op de wachtlijst.

De opleiding Marokijnbewerker is een vierjarige opleiding die recht geeft op een certificaat en de volgende modules omvat:

  • Handtassen 1: Initiatie handtassen en kleine lederwaren (160 Lt)
  • Handtassen 2: Vrijetijdshandtassen (160 Lt)
  • Handtassen 3: Haute-couture handtassen (160 Lt)
  • Collectie handtassen (160 Lt)

Je krijgt gedurende de praktijklessen feedback over je handelingen. Er is een systeem van permanente evaluatie en Ieder werkstuk wordt geëvalueerd.

Iedereen met een passie voor handtassen, leder en ambachtelijk werken.

CVO Groeipunt heeft een atelier dat uitgerust is met een professioneel machinepark voor maroquinerie. Voor de basisoefeningen krijg je alle materialen van het centrum: leder, kantenverf, lijmen,... We vragen jou om zelf een basisset gereedschappen aan te kopen, ter waarde van ongeveer 50 €. Als je tassen en accessoires begint te maken, koop je zelf het leder aan. Voor de lijmen, verf, verstevigingen, garens,...die wij jou ter beschikking stellen, betaal je een forfaitaire bijdrage. Jouw leerkracht geeft jou zeker de nodige instructies en adressen waar je terecht kan voor aankopen.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Handtassen Startpakket 1e jaar 1 50 euro 50 euro
Handtassen cursusgeld 1 75 euro 75 euro
Totaal: 365 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.