Inleiding programmeren - python [ICT programmeren]

Van donderdag 9 september 2021 t.e.m. donderdag 7 oktober 2021

Heeft plaats op:

Donderdag van 09:00:00 tot 12:15:00

Vrijdag van 09:00:00 tot 12:15:00

Aantal lesuren: 40

Prijs lesuren: 60 euro

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 6

Lokaal: 724.01.333 - niet meer gebruiken

CVO Groeipunt in Eeklo
Roze 131
9900 Eeklo

Info

Lesinhoud

Python is een van de populairste programmeertalen van dit moment. Je vindt deze taal in verschillende sectoren: bij het maken van websites (Django), bij het tekenen in 3D (Blender), bij onderzoek naar Artificiële Intelligentie (Tensorflow), bij data-analyse ( numpy, matplotlib) enz. Bijgevolg wie met Python leert programmeren zorgt ervoor dat hij up-to-date is én is klaar voor de toekomst.

In deze opleiding installeren we Python en maken we ons eerste ‘Hello, World!’- applicatie.

We leren hoe we gebruik kunnen maken van variabelen en types, en hoe we omspringen met lijsten en teksten (strings). We overlopen de verschillende sturingen (loops, condities, oproepen van functies). En om alles beter te organiseren maken we ook tijd voor de classes, objecten, modules en packages.

Het geheel wordt op praktische wijze aangeleerd aan de hand van voorbeelden en uitdagingen voor iedereen.

In deze module verwerf je inzicht in de onderliggende werking van een programma. Je maakt kennis met de basisprincipes van het programmeren en leert deze in eenvoudige contexten toepassen. Na het volgen van deze cursus beschik je over de kennis en vaardigheden om vlot en zelfstandig de basisprincipes van het gestructureerd programmeren toe te passen en kan je eenvoudige programmeerproblemen oplossen.

Na het succesvol beëindigen van de module Inleiding programmeren kan je de vervolgcursus Java 1 volgen.

Deze opleiding vormt ook een onderdeel van de diplomagerichte opleiding ICT programmeren. Heb je alle modules uit deze opleiding gevolgd, behaal je het certificaat ICT programmeren.

Het avondtraject ICT programmeren kan je afwerken op 2 schooljaren. Je start in een eerste semester met de modules Inleiding programmeren - Python en Databankbeheer. Vervolgens volg je in de tweede jaarhelft Java 1 en Java 2. In de derde jaarhelft volg je Gegevensbeheer en -beveiliging. Om te eindigen met de modules Integratie externe functionaliteiten en Programmeerproject.

Wil je graag ook een diploma secundair onderwijs behalen?

Combineer deze opleiding met de modules van Aanvullende Algemene Vorming en behaal het diploma secundair onderwijs ICT programmeren.

De opleiding ICT programmeren bestaat uit verschillende modules die in een bepaalde volgorde moeten worden gevolgd. Dit betekent dat je eerst moet slagen voor bepaalde modules alvorens je in de vervolgmodule kunt inschrijven.

Om te starten met de module Inleiding programmeren - Python moet je eerst slagen voor de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten. Je kan de competenties uit de modules Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten ook aantonen door het afleggen van 2 toelatingsproefjes.

Je hebt een basiskennis Nederlands.

Gespreide evaluatie

De cursus Inleiding programmeren is bestemd voor wie aan de slag wil met programmeren en wil ontdekken hoe een eenvoudig softwareprogramma wordt opgebouwd. Als voorbeeldtaal is er gekozen voor Python, maar de programmeertechnieken, die worden aangeleerd zijn evenwel van toepassing op elke andere programmeertaal zoals Javascript, PHP, Swift,... Want in deze cursus ligt het accent op de concepten en technieken zelf, niet zozeer op de programmeertaal.

In deze module zijn er een aantal afstandslessen.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld 1 3 euro 3 euro
Totaal: 63 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.