ASO3 Wiskunde 2

Van donderdag 26 november 2020 t.e.m. donderdag 28 januari 2021

Heeft plaats op:

Donderdag van 08:55:00 tot 12:00:00

Aantal lesuren: 40

Lokaal: Foto 215 - Doka analoge fotografie

CVO Groeipunt in Lokeren
Durmelaan 34
9160 Lokeren

Info

Lesinhoud

Je smeert ’s morgens je boterhammen met preparé. Het is een warme zomerdag. Na hoeveel uur kan je deze beter niet meer opeten?

Bacteriën groeien “exponentieel”. Dit betekent dat het aantal dat er bij komt per tijdseenheid steeds groter wordt. Exponentiële groei vormt de basis van deze module.

Je zal hiervoor eerst machten en worteltrekking opfrissen. We breiden uit naar machten met rationale exponenten, breuken met andere woorden, en nde machtswortels.

Daarna gaan we over op exponentiële groei: Wat is beter voor je spaargeld: 1% interest per maand of 1% per jaar? Of maakt het niet uit?

Je zal algebraïsch en grafisch de exponentiële functie bestuderen. Via het begrip inverse functies kom je op de logaritmische functies.

Tenslotte verzamelen we alle kennis om vergelijkingen en ongelijkheden op te lossen waarbij x in een exponentiële of logaritmische vorm staat. Dit doe je algebraïsch en grafisch, waarbij je grafisch rekentoestel een belangrijk hulpmiddel zal zijn. Het oplossen van vergelijkingen zal je toepassen om praktische problemen op te lossen: Hoe oud is een gevonden restant van een dinosaurus bijvoorbeeld?

De ASO-opleiding wordt met 100% afstandsonderwijs aangeboden. Via het elektronisch leerplatform wordt leerstof en oefenmateriaal aangeboden en kunnen taken ingediend worden. De leerkracht volgt zo je leerproces op en geeft regelmatig feedback.

Je zorgt zelf voor volgend cursusmateriaal:

  • Handboek: Delta Nova 5 Analyse deel 1 6/8 lesuren (Plantyn), ISBN 9789030139720
  • Een grafische rekenmachine van het type TI-84

Basismodules 3de graad ASO

2de graad ASO of gelijkwaardige kennis

Gespreid

Diploma secundair onderwijs

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ASO - kopieën wiskunde 2 1 -- euro
ASO Wiskunde 3 + 2 Delta Nova 5 Analyse deel 1 6/8 lesuren (vrijblijvend) 1 -- euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.