Java 1

Van donderdag 12 november 2020 t.e.m. donderdag 4 februari 2021

Heeft plaats op:

Donderdag van 18:10:00 tot 21:20:00

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 euro

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 20

Lokaal: GMRCG.4.012- Computerklas

CVO Groeipunt in Henleykaai
Henleykaai 83
9000 Gent

Info

Lesinhoud

Na het volgen van de cursus kan je aan de slag met Java expressies, keuze- en herhalingsopdrachten en zijn de begrippen datatypes en arrays duidelijk. Ook beheers je het werken met object georiënteerde (OO) concepten zoals klasse, object, methode en eigenschap.

Vertrouwd zijn met de basiscompetenties zoals beschreven in de cursussen Aan de slag met ICT en E-communicatie en internet en online diensten , of deze kennis bewijzen ahv een toelatingstest

De cursus ‘Java 1’ is bestemd voor wie aan de hand van vele oefeningen de elementaire taalconstructies van Java en de elementaire object georiënteerde (OO) concepten onder de knie wil krijgen. Aanvankelijk worden console applicaties gemaakt maar vrij snel worden de oefeningen in een aantrekkelijke grafische interface opgelost. Dit is een logisch vervolg op de cursus ‘Inleiding programmeren‘.

Het cursusmateriaal bestaat uit online slides als leidraad tijdens de theoretische lessen en bijzonder veel oefeningen. Deze oefeningen worden zowel klassicaal als via persoonlijke opdrachten opgelost. Als tool wordt Netbeans voorgesteld. Deze is gratis te downloaden en te installeren op elk type PC.


Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Kopiegeld 1 1 euro 1 euro
Totaal: 91 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.